Jablkový koláč s čoko-šľahačkou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 24.03.19
5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 75 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková
Ingrediencie
Cesto:
- 100 g Maslo (zmäknuté)
- 250 g Cukor kryštálový
- 3 KS Vajce
- 300 g Jablko (po očistení a nastrúhať nahrubo)
- 100 ml Mlieko
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 40 g Kakao
- 1   Soľ
- 600 g Smotana na šľahanie
- 2 PL Cukor práškový (veľké)
- 3 KS Stužovač šľahačky
Čoko-šľahačka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V miske začneme šľahať maslo s cukrom a po jednom zašľaháme vajcia a dôkladne prošleháme. Pridáme strúhané jablká a mlieko a nakoniec vmiešame zmes múky, prášku do pečiva, kakaa a štipky soli. Dôkladne premiešame a vlejeme na menší plech s vyšším okrajom (32x22cm). Pečieme 30 minút na 170 stupňov. Necháme úplne vychladnúť a potom potrieme šľahačkou.
-
Krok 2.
Čoko-šľahačka: + ingrediencia: 1 vrecúško prášku na prípravu horúcej čokolády (20g, ja som použila od fy.Samantha s višňovou príchuťou).