Prajeme dobrú chuť :)

Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.03.19

4.2 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Cesto:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cesto: Žĺtky vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom s cukrom do peny, postupne zašľaháme vodu a olej, potom pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Vlejeme na veľký hlboký plech (42x32cm), vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou a pečieme v rúre 20 minút na 170 stupňov.

  2. Krok 2.

    Necháme vychladnúť, natrieme plnkou, zalejeme želé a necháme v chladničke dôkladne zatuhnúť.

  3. Krok 3.

    Náplň: ingrediencie náplne ale broskyne môžete vymeniť podľa chuti (marhule, jahody, kivi atd) a možností (necháme odkvapkať a nakrájame na drobnejšie kúsky, šťavu z kompótu nevylievame!), Práškový cukor podľa chuti, veľký panák rumu (nemusí byť, ale my to tak máme radi) a 1/2 sáčku kokosového pudingu bez varenia Olé od Dr.Oetker. Zmiešame smotanu, cukor, puding bez varenia a rum, prešľaháme vareškou, pridáme nakrájané ovocie a natrieme na korpus.

  4. Krok 4.

    Želé: šťava z kompótu + tekutina do objemu 1l (ja dávam väčšinou pomarančový džús, ale postačí aj voda s trochou sirupu), 2 vanilkové pudingové prášky. Pudingové prášky dôkladne rozmiešame v celom objeme tekutiny a uvaríme ako klasický puding. Ešte horúce opatrne nalejeme na celú plochu múčnika a pomocou stierky rozotrieme dohladka.

  5. Krok 5.

    Krájame pokiaľ možno vychladené a stuhnuté, ale je veľmi ťažké sa udržať. Nie nadarmo sa im hovorí ŽRAVÉ REZY. :-)



Muffiny
Kuracie kúsky na čínsky spôsob s jasmínovou ryžou
Pirohy plnené mletým mäsom