Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 19.03.19
Ingrediencie
Cesto:
- 5 KS Vajce
- 250 g Cukor práškový
- 250 g Múka hladká
- 10 PL Horúca voda
- 10 PL Olej
- 1 štipka Soľ
- 5 kelímok Kyslá smotana
- 1 plechovka Broskyne (veľká)
- 1-3 PL Cukor práškový (podľa chuti)
- 0,5 dl RUM (UM)
-   Jahodový puding
- zbytok   Šťava z kompótu (+ voda = celkom 1l)
- 2 balenie Kokosový puding
Náplň:
Želé:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto: Žĺtky vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom s cukrom do peny, postupne zašľaháme vodu a olej, potom pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Vlejeme na veľký hlboký plech (42x32cm), vymastený maslom a vysypaný hrubou múkou a pečieme v rúre 20 minút na 170 stupňov.
-
Krok 2.
Necháme vychladnúť, natrieme plnkou, zalejeme želé a necháme v chladničke dôkladne zatuhnúť.
-
Krok 3.
Náplň: ingrediencie náplne ale broskyne môžete vymeniť podľa chuti (marhule, jahody, kivi atd) a možností (necháme odkvapkať a nakrájame na drobnejšie kúsky, šťavu z kompótu nevylievame!), Práškový cukor podľa chuti, veľký panák rumu (nemusí byť, ale my to tak máme radi) a 1/2 sáčku kokosového pudingu bez varenia Olé od Dr.Oetker. Zmiešame smotanu, cukor, puding bez varenia a rum, prešľaháme vareškou, pridáme nakrájané ovocie a natrieme na korpus.
-
Krok 4.
Želé: šťava z kompótu + tekutina do objemu 1l (ja dávam väčšinou pomarančový džús, ale postačí aj voda s trochou sirupu), 2 vanilkové pudingové prášky. Pudingové prášky dôkladne rozmiešame v celom objeme tekutiny a uvaríme ako klasický puding. Ešte horúce opatrne nalejeme na celú plochu múčnika a pomocou stierky rozotrieme dohladka.
-
Krok 5.
Krájame pokiaľ možno vychladené a stuhnuté, ale je veľmi ťažké sa udržať. Nie nadarmo sa im hovorí ŽRAVÉ REZY. :-)