Nepečený BeBe koláč - Kávový mramoráčik
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 15.03.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 2x balenie BeBe keksy (svetlé)
- 6x kelímok Kyslá smotana (celkom 1200g)
- 200 g Cukor kryštálový
- 1 ČL Kakao
- 1 ČL Čierna káva
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V jednej miske zmiešame 3 kyslej smotany so 100g kryštálu a pridáme rum podľa chuti.
-
Krok 2.
V druhej miske zmiešame zvyšné 3 kyslej smotany so zvyšnými 100g kryštálu a pridáme kakao, kávu a rum.
-
Krok 3.
Pripravíme si malú formu alebo pekáčik (ja použila malý plech s vyšším okrajom s rozmermi 26x21cm), dno vyložíme sušienkami, zalejeme 2/3 svetlého krému, poukladáme sušienkami, zalejeme 2/3 tmavého krému, opäť poukladáme sušienkami a zalejeme zvyšky krému cik-cak , aby vznikol mramorový vzhľad. Ja som nalievala lyžicou striedavo svetlý a tmavý pruh a nakoniec prešla obráteným koncom kávovej lyžičky po celej dĺžke plechu striedavo sem a tam.
-
Krok 4.
Hotové dáme pekne cez noc zatuhnúť do chladničky.