Jablkové rezy s pudingovým krémom
Štrůdlík nechtěli, prý něco...něco...no NĚCO... Bylo mi nad slunce jasnější, že je honí mlsná na něco lepšího. :D Takže opět jedna variace na náš oblíbený moučník....
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.03.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 10 KS Jablko
- 1 balenie Vanilkový cukor
- 3 PL Strúhanka
- 3 KS Vajce
- 160 g Cukor kryštálový
- 100 ml Olej
- 100 ml Pitná voda (teplá)
- 250 g Múka polohrubá
- 1 balenie Kypriaci prášok do pečiva
- 1 štipka Soľ
- 500 ml Mlieko
- 3 PL Cukor kryštálový
- 2 balenie Vanilkový puding
- 100 g Maslo
- 400 ml Kyslá smotana
Cesto:
Krém:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a potom ich nakrájame na tenké plátky. Menší plech s vyšším okrajom (ja mám 32x22cm, ale pokojne by mohol byť aj o trošku väčší) vyložíme papierom na pečenie, posypeme strúhankou, poukladáme jablká a posypeme vanilkovým cukrom, navrch nalejeme cesto a strčíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov na 30 minút.
-
Krok 2.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustej peny, prišľaháme teplú vodu a olej a potom vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Vychladnuté obrátime (ja som vyklopila do rovnako veľkého hlbokého plechu), zložíme papier, potrieme krémom, môžeme posypať strúhanou čokoládou alebo Grankom a dáme do druhého dňa stuhnúť do chladničky.
-
Krok 3.
Z mlieka, cukru a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a do ešte horúceho dôkladne vareškou vmiešame maslo. Necháme vychladnúť, prošleháme ručným elektrickým šľahačom a potom po častiach všľaháme kyslú smotanu. Hotový krém natrieme na múčnik, posypeme čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť.