Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Jablkové rezy s pudingovým krémom

Štrůdlík nechtěli, prý něco...něco...no NĚCO... Bylo mi nad slunce jasnější, že je honí mlsná na něco lepšího. :D Takže opět jedna variace na náš oblíbený moučník....

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 13.03.19

5 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 100 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovníky a potom ich nakrájame na tenké plátky. Menší plech s vyšším okrajom (ja mám 32x22cm, ale pokojne by mohol byť aj o trošku väčší) vyložíme papierom na pečenie, posypeme strúhankou, poukladáme jablká a posypeme vanilkovým cukrom, navrch nalejeme cesto a strčíme do rúry vyhriatej na 170 stupňov na 30 minút.

  2. Krok 2.

    Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustej peny, prišľaháme teplú vodu a olej a potom vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Vychladnuté obrátime (ja som vyklopila do rovnako veľkého hlbokého plechu), zložíme papier, potrieme krémom, môžeme posypať strúhanou čokoládou alebo Grankom a dáme do druhého dňa stuhnúť do chladničky.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Špenátový koláč
Fazuľová na kyslo s údeným mäsom
Výborný hrnčekový čokoládový koláč