Prajeme dobrú chuť :)

Medový krémeš špeciál

Tento zákusok je veľký frajer medzi zákuskami :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 12.03.19

4.43 / 5 (47 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašíčková

Ingrediencie


Cesto:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na dve časti a každú zvlášť vyvaľkáme na veľkosť veľkého plytkého plechu (42x22cm). Jednu placku prenesieme pomocou valčeka na plech, vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 8-10 minút na 160 stupňov. Upečený plát zosunieme na pracovnú dosku a po vychladnutí otočíme a zlúpneme papier. Ten istý, už použitý plech vymažeme maslom, vysypeme hrubou múkou a pomocou valčeka naň prenesieme druhý plát cesta a upečieme obdobným spôsobom ako prvý, len potom necháme vychladnúť na plechu. Vychladnutý plát potrieme pudingovo-maslovým krémom, naň natrieme vyšľahanú šľahačku a všetko zakryjeme druhým plátom cesta. Ľahko, ale rovnomerne zaťažíme a necháme do druhého dňa v chlade odležať. Hotové rezy sypeme práškovým cukrom.

  2. Krok 2.

    (120g pudingového prášku, použila som 3 sáčky Premium Pravá vanikla od Dr.Oetkera) Z mlieka, cukrov, žĺtkov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a potom necháme celkom vychladnúť. Po častiach do neho zašľaháme zmäknuté maslo.

  3. Krok 3.

    Šľahačka: Ak máme smotanu dobre vychladenú, dáme všetky ingrediencie do misky a elektrický mixérom vyšľaháme pekne hustú šľahačku



Tvarohové tyčinky
Bakoňské kotlety s domácimi haluškami
Pizza