Medový krémeš špeciál
Tento zákusok je veľký frajer medzi zákuskami :).
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 12.03.19
Ingrediencie
Cesto:
- 500 g Múka hladká
- 190 g Cukor práškový
- 1 ČL Sóda bikarbóna (5g)
- 2 KS Vaječný žĺtok (z)
- 2 KS Vajce
- 50 g Včelí med
- 1 l Mlieko
- 200 g Cukor kryštálový
- 1 balenie Vanilkový cukor
- 2 KS Vaječný žĺtok
- 120 g Vanilkový puding
- 250   Maslo (z)
- 250 g Maslo
- 700 ml Smotana na šľahanie (vychladená)
- 100 g Cukor kryštálový
- 3 balíček Vanilkový cukor
- 3 balíček Stužovač
Krém:
Šľahačka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na dve časti a každú zvlášť vyvaľkáme na veľkosť veľkého plytkého plechu (42x22cm). Jednu placku prenesieme pomocou valčeka na plech, vystlaný papierom na pečenie a pečieme asi 8-10 minút na 160 stupňov. Upečený plát zosunieme na pracovnú dosku a po vychladnutí otočíme a zlúpneme papier. Ten istý, už použitý plech vymažeme maslom, vysypeme hrubou múkou a pomocou valčeka naň prenesieme druhý plát cesta a upečieme obdobným spôsobom ako prvý, len potom necháme vychladnúť na plechu. Vychladnutý plát potrieme pudingovo-maslovým krémom, naň natrieme vyšľahanú šľahačku a všetko zakryjeme druhým plátom cesta. Ľahko, ale rovnomerne zaťažíme a necháme do druhého dňa v chlade odležať. Hotové rezy sypeme práškovým cukrom.
-
Krok 2.
(120g pudingového prášku, použila som 3 sáčky Premium Pravá vanikla od Dr.Oetkera) Z mlieka, cukrov, žĺtkov a pudinkových práškov uvaríme hustý puding a potom necháme celkom vychladnúť. Po častiach do neho zašľaháme zmäknuté maslo.