Bábovka s tvarohom a marhuľou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 08.03.19
Ingrediencie
Plnka:
- 500 g Tvaroh jemný
- 1 KS Vaječný žĺtok
- 4 PL Cukor práškový
- 4 PL Smotana na šľahanie (31%)
- 1 balenie Vanilkový cukor
- 1 fľaša Marhuľový kompót
- 3 KS Vajce (+ zvyšný bielok)
- 150 g Cukor kryštálový
- 60 ml Olej
- 100 ml Mlieko
- 300 g Múka polohrubá
- 2 PL Kakao
- 1 balenie Kypriaci prášok do pečiva
- 1 štipka Soľ
Cesto:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Netradične začneme najskôr tvarohovou plnkou. V mise len vareškou vymiešame tvaroh so smotanou, žĺtkom, obom cukry a pudingovým práškom.
-
Krok 2.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, prišľaháme olej a mlieko a potom už len vareškou vmiešame múku s práškom do pečiva a štipkou soli.
-
Krok 3.
Polovicu cesta nalejeme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy, zalejeme tvarohovou plnkou, poukladáme marhuľami a zalejeme zvyškom cesta. pečieme 45 minút na 160 stupňov. Doba a teplota sú len orientačné, riaďte sa skúsenosťami so svojou rúrou.
-
Krok 4.
Hotovú bábovku necháme vo forme celkom vychladnúť a až potom vyklopíme, aby sa nám nerozpadla !!!