Jablkové lievance s jahodovou polevou a šľahačkou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 06.03.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 3 KS Vajce
- 3 PL Cukor kryštálový
- 300 ml Mlieko
- 500 g Jablko (očistené, nahrubo nastrúhať)
- 250 g Múka hladká
- 1 štipka Soľ
- 1 ČL Škorica (mletá)
- 1 fľaša Zavárané jahody (väčšia)
- 1 pohár Jahodová výživa (150ml)
- 1/2 balenie Jahodový puding
- 1 balenie Vanilkový cukor
- 1 PL Cukor kryštálový (podľa chuti)
- 2 kelímok Kyslá smotana (vychladené)
- 2 balenie Šľahačka v prášku
Jahodová omáčka:
Smotanový krém:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme jablká, mlieko, múku s práškom do pečiva a škoricou a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Na olejom zľahka vymastenej panvici smažíme malé lievance z oboch strán pekne dozlatista. Na tanieri stačí napríklad len posypať škoricovým cukrom alebo poliať ovocnou omáčkou a pridať kopček smotanového krému. Jahodová omáčka: 1 veľký pohár zavarených jahôd, 1 pohárik jahodovej desiate, 1/2 sáčku jahodového pudingu, vanilkový cukor a kryštál podľa chuti.
-
Krok 2.
Kompót vlejeme do kastrólika, ale časť tekutiny si necháme v pohári a neskôr v nej rozmiešame pudingový prášok. K ovociu pridáme desiatu a prisypeme vanilkový cukor a asi 2 lyžice kryštálu a na miernom ohni povaríme cca 30 minút. Potom vlejeme do zmesi rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania varíme do zhustnutia, prípadne podľa chuti dosladíme.