Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Maslo
- 200 g Cukor práškový
- 250 g Vlašské orechy (nasekaných)
- 150 g Múka polohrubá
- 3 ČL Kypriaci prášok do pečiva
- 6 KS Vaječný žĺtok
- 250 g Cukor práškový
Poleva:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
CESTO: Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom dopenista. Potom primiešame orechy a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver metličkou zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre približne 25 minút pri 180 °C.
-
Krok 2.
POLEVA: Žĺtky vymiešame metličkou s práškovým cukrom do hladka.
-
Krok 3.
ŽĹTKOVÉ REZY Koláč vyberieme z rúry a na horúci natrieme žĺtkovú polevu, ktorá na koláči pekne zatuhne. Vychladnutý koláč môžeme ozdobiť rozpustenou čokoládou.
-
Krok 4.
Ešte budeme potrebovať: maslo na vymastenie plechu a polohrubú múku na vysypanie plechu.