Kakaové esíčka
Kakaové esíčka u nás doma veľmi obľúbené.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.12.18
5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 10
Zdroj: Mária Fiľakovská
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 350 g Múka hladká extra špecial
- 300 g Maslo (hera, palmarín)
- 150 g Cukor kryštálový
- 8 g Kakao
- 100 g Cukor práškový (na obaľovanie)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Múku si preosejeme na dosku, zmiešame s kryštálovým cukrom, maslom, kakaom a uhnetieme cesto. Necháme trocha odležať v chladničke. Potom si kúsok cesta odkrojíme a rukami ušuľáme na cca 5mm. Narežeme a tvarujeme esíčka, praclíky, podkovičky. Dáme na plech a pečieme asi 15 na minút na 200°C.
-
Krok 2.
Po upečení necháme trocha vychladnúť a obalíme v práškovom cukri.