Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Marhuľové rezy

.

Kuchár/ka: Eva Hrušková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.11.18

4.55 / 5 (11 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 12
Zdroj: RadVarim

Ingrediencie


Cesto:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Žĺtka rozšľaháme s kryštálovým cukrom do penista. Postupne pridávame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva, olej, kakao a vodu a všetko dobre rozšľaháme. Na koniec pridáme sneh z bielkov a už len zľahka premiešame.Dáme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme pri 180°C cca 20 minút.

  2. Krok 2.

    Šťavu scedíme, pridáme do nej maizenu a uvaríme do zhustnutia... Keď to vychladne, zamiešame maslo, cukor a pokrájané marhule. Následne nanesieme na už upečený a vychladnutý korpus. Nakoniec rozpustíme čokoládu (môžete do nej pridať kúsok masla) a rozotrieme na povrch. Šľahačka môže byt ako malá ozdoba na reze koláčika.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Zeleninový šalát s kuracím mäsom
Grilované koleno s domácimi hranolkami
Francúzky toast