Prajeme dobrú chuť :)

Makový koláč s citrónovou polevou

Sladký, šťavnatý a zároveň osviežujúci. Tento koláčik sa hodí na každú príležitosť. Dobrú chuť :).

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Annamária Kolesárová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.10.18

4.77 / 5 (13 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 20
Zdroj: Annamária Kolesárová

Ingrediencie


Cesto

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Na prípravu cesta si vyšľaháme vajcia s cukrom do peny a postupne pridávame olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, mak a citrónovú kôru. Cesto vylejeme na stredne veľký plech vyložený papierom na pečenie, poprípade vymastený maslom a vysypaný múkou, kto ako rád robí. Pečieme pri teplote 180 °C asi 20-25 min. Plnka: Vyšľaháme si v jednej miske smotanu, Smetafix a práškový cukor. V druhej miske si vyšľaháme tvaroh. Potom obe zmesi spojíme krátkym miešaním. Keď cesto vychladne, nanesieme naň plnku. Koláčik necháme v chladničke stuhnúť. Poleva: Na prípravu polevy si v do hrnca dáme vodu, vyšťavený jeden alebo dva citróny, prisypeme cukor a vanilkový pudingový prášok. Varíme do zhustnutia. Potom ho odstavíme a necháme úplne vychladnúť, občas premiešavame. Vyberieme koláčik z chladničky a vylejeme naň vychladnutú polevu. Jemne zarovnáme nožom alebo stierkou. Opäť vložíme do chladničky a po hodine už môžete podávať. Dobrú chuť :)



Plnená zemiaková placka s kuracím mäsom
Skvelý vajíčkový pampúch ako výdatné raňajky
Mätová limonáda