Mandarinkové kocky
Po tomto koláči nezostane ani omrvinka na plechu. Taký je dobrý :).
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.10.18
Ingrediencie
Cesto
- 4 KS Vajce
- 120 g Cukor kryštálový
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 1 ČL Citrónová kôra
- 120 g Múka polohrubá
- 2 plechovka Mandarinkový kompót (spolu aby mali cca 314 g)
- 1 kelímok Šľahačka
- 2 kelímok Kyslá smotana
- 2 PL Cukor kryštálový
- 2 balenie Vanilkový puding
- 2 plechovka Šťava z kompótu (pridáme vodu do objemu 750 ml)
- 2 PL Cukor kryštálový
Plnka
Želatína
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Pripravíme si cesto - v miske rozšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Šľaháme najprv na strednej rýchlosti a neskôr na najvyššej aby sme získali takmer bielu hmotu ušľahanú do peny. Neskôr pomaly po lyžiciach pridávame preosiatú múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Zľahka vyšľaháme. Cesto prelejeme do plechu vyloženým papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 15 - 20 minút.
-
Krok 2.
Urobíme si plnku. Vyšľaháme šľahačku aby bola tuhá. Opatrne do nej zľahka vmiešame kyslú smotanu. Pridáme odkvapkané mandarínky s cukrom. Plnku rovnomerne rozotrieme na upečené a vychladnuté cesto a na chvíľu dáme do chladničky stuhnúť.