Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Mandarinkové kocky

Po tomto koláči nezostane ani omrvinka na plechu. Taký je dobrý :).

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 02.10.18

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Mária Fiľakovská

Ingrediencie


Cesto

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Pripravíme si cesto - v miske rozšľaháme vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Šľaháme najprv na strednej rýchlosti a neskôr na najvyššej aby sme získali takmer bielu hmotu ušľahanú do peny. Neskôr pomaly po lyžiciach pridávame preosiatú múku s práškom do pečiva a citrónovú kôru. Zľahka vyšľaháme. Cesto prelejeme do plechu vyloženým papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 15 - 20 minút.

  2. Krok 2.

    Urobíme si plnku. Vyšľaháme šľahačku aby bola tuhá. Opatrne do nej zľahka vmiešame kyslú smotanu. Pridáme odkvapkané mandarínky s cukrom. Plnku rovnomerne rozotrieme na upečené a vychladnuté cesto a na chvíľu dáme do chladničky stuhnúť.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Bravčové Karé na prírodno s hráškovou ryžou
Zapekané guľky v paradajkovej omáčke so syrom
Karfiolove placky