Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Dukátové buchtičky

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Deni
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 17.06.18

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: apetitonline.cz

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Múku preosejeme do misky a uprostred urobíme dieru. Múku okolo diery posypeme soľou. Do diery nalámeme droždie, pridáme lyžicu cukru a zalejeme teplým mliekom. Počkáme, než nám uprostred vzíde kvások.

  2. Krok 2.

    Následne pridáme ostatné ingrediencie do cesta - cukor, žĺtky, maslo. Vymiešame do kým nedostaneme husté cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.

  3. Krok 3.

    Po vykysnutí z cesta tvarujeme guličky, ktoré maslom vymasteného pekáča alebo na plech. Jednotlivé buchtičky potierame rozpusteným maslom zo všetkých strán aby sa nelepili. Vložíme do rúry a pečieme pri 220°C do zlatistá.

  4. Krok 4.

    Zatiaľ so pripravíme krém. Mlieko osladíme cukrom a privedieme k varu cca 700 ml. Vo zvyšných 50 ml si dobre rozmiešame BB puding s vanilkovým cukrom. Túto zmes pridáme do mlieka keď mlieko začne vrieť a potom ešte chvíľu povaríme nie veľmi dlho aby to nebolo veľmi husté a nezabudneme stále miešať aby neprihorelo.

  5. Krok 5.

    Upečené buchtičky necháme chvíľu vychladnúť rozdelíme na taniere a polejeme polevou.



Gazdovské zemiačiky
Zemiakové špirály so slaninou
Zapečené cestovinky s rybou (tuniakom)