Prajeme dobrú chuť :)

Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18

5 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cesto si rozdelíme na polovicu. Rozvaľkáme na dva veľké platy. Dosť veľké na to aby vošli a z každej strany trocha presahovali prevrátený plech. Cesto na obrátenom plechu upečieme v rúre na 220 stupňov 20 minút. Pečieme ho samozrejme po jednom.

  2. Krok 2.

    Vo väčšom hrnci necháme zovrieť mlieko s kryštálovým a vanilkovým cukrom a rozšľahanými žĺtkami. Zvlášť v 2,5dcl studeného mlieka rozmiešame 5 zlatých klasov a za slabého ohňa vmiešame do mlieka.Keď je puding dosť hustý, tak ho mimo sporáku vmiešame so snehom pripraveným z bielkov a práškovým cukrom. Do vzniknutej zmesi na konci prilejeme amareto

  3. Krok 3.

    Plnku rozotrieme na jedno upečené cesto. Necháme vychladnúť a zatiaľ si spracujeme šľahačku.

  4. Krok 4.

    Na vychladnutý puding rozotrieme šľahačku a zakryjeme druhým cestom ( bublinami do šľahačky ). Čokoládu rozpustíme v hrnci nad parou (hrniec v hrnci) a tú už iba rozotrieme na vrch a necháme stuhnúť.



Cuketové halušky s cibuľkou a údeným mäsom
Kurací vývar
Pečená kačka