Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 balenie Lístkové cesto
- 2 dl Smotana na šľahanie
- 200 g Čokoláda na varenie
- 1.3 l Mlieko
- 200 g Cukor kryštálový
- 4 KS Vajce
- 5 balíček Zlatý klas
- 2 balíček Vanilkový cukor
- 1 dl Amareto
Krém
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto si rozdelíme na polovicu. Rozvaľkáme na dva veľké platy. Dosť veľké na to aby vošli a z každej strany trocha presahovali prevrátený plech. Cesto na obrátenom plechu upečieme v rúre na 220 stupňov 20 minút. Pečieme ho samozrejme po jednom.
-
Krok 2.
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť mlieko s kryštálovým a vanilkovým cukrom a rozšľahanými žĺtkami. Zvlášť v 2,5dcl studeného mlieka rozmiešame 5 zlatých klasov a za slabého ohňa vmiešame do mlieka.Keď je puding dosť hustý, tak ho mimo sporáku vmiešame so snehom pripraveným z bielkov a práškovým cukrom. Do vzniknutej zmesi na konci prilejeme amareto
-
Krok 3.
Plnku rozotrieme na jedno upečené cesto. Necháme vychladnúť a zatiaľ si spracujeme šľahačku.
-
Krok 4.
Na vychladnutý puding rozotrieme šľahačku a zakryjeme druhým cestom ( bublinami do šľahačky ). Čokoládu rozpustíme v hrnci nad parou (hrniec v hrnci) a tú už iba rozotrieme na vrch a necháme stuhnúť.