Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Francúzsky krémeš (FOTORECEPT)

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 01.06.18

5 / 5 (7 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 6
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cesto si rozdelíme na polovicu. Rozvaľkáme na dva veľké platy. Dosť veľké na to aby vošli a z každej strany trocha presahovali prevrátený plech. Cesto na obrátenom plechu upečieme v rúre na 220 stupňov 20 minút. Pečieme ho samozrejme po jednom.

  2. Krok 2.

    Vo väčšom hrnci necháme zovrieť mlieko s kryštálovým a vanilkovým cukrom a rozšľahanými žĺtkami. Zvlášť v 2,5dcl studeného mlieka rozmiešame 5 zlatých klasov a za slabého ohňa vmiešame do mlieka.Keď je puding dosť hustý, tak ho mimo sporáku vmiešame so snehom pripraveným z bielkov a práškovým cukrom. Do vzniknutej zmesi na konci prilejeme amareto

  3. Celý postup nájdeš SEM



Domáci púpavový sirup
Zemiakovo klobásový špíz
Grilovaná Bravčová Panenka, pečený zemiačik, hráškovo-limetkovo-mätový krém, baklažán plnený cviklou a mrkvou a parmazánovo-bylinkový chips