Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Jablkové ružičky

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18

4.8 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 4
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Jablká umyjeme, rozkrojíme na polovicu, vyberieme jaderník a nakrájame na tenké plátky. Vložíme ich do misky s vodou a trochou citrónovej šťavy. Na 3 minúty ich dáme zohriať do mikrovlnky, len aby trochu zmäkli. Scedíme, necháme vychladnúť.

  2. Krok 2.

    Lístkové cesto rozvaľkáme, nakrájame 8 pruhov. Potrieme ich džemom, ktorý sme trochu zriedili horúcou vodou. Na okraj začneme ukladať plátky jabĺk, ako hrebienok, jeden cez druhy cez okraj cesta. Posypeme škoricou alebo škoricovým cukrom. Druhou polovicou cesta ich prikryjeme do polovice a zrolujeme. Vytvoríme ružičku a vložíme do formy na muffinky alebo do papierových košíčkov

  3. Celý postup nájdeš SEM



Pečený bôčik s dusenou mrkvou
Rezy zo sušienkovou náplňou
Černohorský rezeň, zemiakové pyré