Prajeme dobrú chuť :)

Banánová roláda

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Bielky a žĺtky si oddelíme. Z bielkov si vyšľaháme sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme preosiatu múku, kakao, sódu bikarbónu. Potom po lyžiciach pridávame vyšľahaný sneh a zľahka premiešame.

  2. Krok 2.

    Na plech si dáme papier na pečenie, vylejeme naň cesto, rovnomerne rozotrieme po celom plechu a pečieme. Po upečení piškótu zvinieme aj s papierom do rolády a necháme vychladnúť.

  3. Krok 3.

    Pripravíme si plnku. Zo zlatého klasu si uvaríme puding. Necháme vychladnúť a pridáme po kúskoch maslo. Krém dobre rozmiešame.

  4. Krok 4.

    Z rolády odstránime papier, piškótu rozvinieme. Natrieme krém, uložíme banány a znova zvinieme do rolády. Keď sa nám zvýši trocha plnky, môžeme ju natrieť na vrch a posypať kokosom alebo poliať čokoládou. Roládu dáme vychladnúť a podávame.



Čínsky kurací plátok a kuskus so zeleninou
Venčeky s pudingovým krémom
Domáce rohlíky či rožky