Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Nepečený BeBe koláč s kokosom

Tento koláčik ma naučila mamina :) Už si ani neviem predstaviť vianoce bez neho.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18

4.88 / 5 (8 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 8
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Pripravíme si puding zlatý klas. Pol litra studeného mlieka zmiešame v hrnci s vanilkovým cukrom a privedieme k varu. Zatiaľ čo sa mlieko zohrieva do zvyšného mlieka (studeného) rozmiešame zlaté klasy. Keď mlieko vrie stíšime plameň na najslabší a pomaly za miešania vlievame mlieko s klasom. Miešame cca 2 minúty a odstavíme nech úplne vychladne. (ja puding ešte miešam, nech sa mi na ňom nevytvorí šupka).

  2. Krok 2.

    HERU (aspoň 2 hodinky vytiahnutú z chladničky) miešame v miske tak, že do nej pomaly vsypujeme a vmiešavame práškový cukor. Ak je puding vychladnutý, zmiešame ho s pripravenou herou, kým si nevyrobíme peknú plnku.

  3. Krok 3.

    Keksíky natierame z jednej strany a lepíme na seba biely - tmavý, až kým si neurobíme cca 2 až 3 (cca 15 cm dlhé) vláčiky. Tie nakoniec potrieme vrstvou plnky z každej strany a strúhaným kokosom.

  4. Krok 4.

    Treba nechať odstáť cez noc v chladničke. Pre efekt odporúčam krájať šikmo aby sme vytvorili farebný efekt.Odporúčam.. je veľmi dobrý a chutný S láskou Peťo :)



Kuracie prsia v trojobale so sezamom a nové zemiaky
Vyprážaný hermelín v cestíčku s brusnicami
Zapekané cestoviny s mletým mäsom