Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Ovocný koláč s tvarohom

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18

4.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 8
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    V mise si zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a následne pridáme maslo. Ja si ho zvyčajne postrúham na jemnom strúhadle - takto sa s ním lepšie pracuje. Pridáme aj práškový cukor (najlepšie taktiež preosiaty) a 2 žĺtky. Z cesta rukami spravíme mrveničku. 2/3 hmoty vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  2. Krok 2.

    Na plnku si zmiešame tvaroh s vajíčkami a kryštálovým cukrom. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do tvarohovej hmoty. Plnku vylejeme na pripravenú mrveničku na plechu. Poukladáme ovocie (v mojom prípade to tentokrát boli čerstvé čerešne ale výborné sú aj borovnice) .

  3. Celý postup nájdeš SEM



Pečený bôčik s dusenou mrkvou a kelom
Špenátová polievka so smotanou
Plnená kuracia roláda