Ovocný koláč s tvarohom
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Múka hladká
- 200 g Maslo
- 300 g Cukor práškový
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 2 KS Vaječný žĺtok
- 700 g Tvaroh hrudkový
- 3 KS Vajce
- 5 PL Cukor kryštálový
- 2 KS Vaječný bielok
Plnka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V mise si zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a následne pridáme maslo. Ja si ho zvyčajne postrúham na jemnom strúhadle - takto sa s ním lepšie pracuje. Pridáme aj práškový cukor (najlepšie taktiež preosiaty) a 2 žĺtky. Z cesta rukami spravíme mrveničku. 2/3 hmoty vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
Krok 2.
Na plnku si zmiešame tvaroh s vajíčkami a kryštálovým cukrom. Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do tvarohovej hmoty. Plnku vylejeme na pripravenú mrveničku na plechu. Poukladáme ovocie (v mojom prípade to tentokrát boli čerstvé čerešne ale výborné sú aj borovnice) .