Prajeme dobrú chuť :)

Jablkový hnetený

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18

4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Očistené jablká nastrúhame na hrubo a trocha ich podusíme v hrnci. Podľa chuti pridáme kryštálový cukor a trocha mletej škorice.

  2. Krok 2.

    Pripravíme si cesto. Múku hladkú aj hrubú spolu s kypriacim práškom do pečiva preosejeme na dosku, pridáme kryštálový cukor a trocha to spolu premiešame. Pridáme maslo alebo palmarin - mne sa lepšie pracuje, keď si maslo postrúham na jemnej strane strúhadlá, pridáme vajíčka a zhnetieme si cesto.

  3. Krok 3.

    Pripravené cesto rozdelíme na dve časti. Jednu časť rozvaľkáme na hrúbku cca 3mm a opatrne pomocou valčeka prenesieme na pripravený plech, ktorý sme si vymastili a následne vysypali múkou. Na cesto rozotrieme pripravené a vychladnuté jablká a na ne dáme tak isto rozvaľkanú druhu časť cesta.

  4. Krok 4.

    Pečieme cca 15 minút alebo kým nechytí pekný ružový nádych na 200 stupňov. Vychladnutý posypeme práškovým cukrom a nakrájame.



Struková mliečna polievka
Taliansko bulharské rizoto
Bravčové na čiernom korení