4.67 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Radvarim
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Múka hladká
- 250 g Múka hrubá
- 200 g Cukor kryštálový
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 3 KS Vajce
- 1 Kg Jablko
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Očistené jablká nastrúhame na hrubo a trocha ich podusíme v hrnci. Podľa chuti pridáme kryštálový cukor a trocha mletej škorice.
-
Krok 2.
Pripravíme si cesto. Múku hladkú aj hrubú spolu s kypriacim práškom do pečiva preosejeme na dosku, pridáme kryštálový cukor a trocha to spolu premiešame. Pridáme maslo alebo palmarin - mne sa lepšie pracuje, keď si maslo postrúham na jemnej strane strúhadlá, pridáme vajíčka a zhnetieme si cesto.