Prajeme dobrú chuť :)

Torta na promócie

.

Plná verzia receptu

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 180 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 8
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o 100€

Cesto na tortu

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cesto na tortu: žĺtka si oddelíme od bielkov. 6 žĺtok zmiešame s práškovým cukrom. Ušľaháme si sneh z bielkov. Sneh pridáme k zmesi. Pridáme hrubú múku a prášok do pečiva. Dáme na vopred vymastený a múkou posypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na strednom stupni až kým nebude cesto upečené (cca 20-30 minút). Pichneme nožom a ak sa nám nelepí, cesto je hotové. Prekrojíme si ho na dve polovice a necháme vychladnúť.

  2. Krok 2.

    Plnka: 600 ml mlieka privedieme k varu. Tekuté sladidlo so zvyškom mlieka a 3 ks pudingu zmiešame v nádobe a vlejeme do hrnca s mliekom. Miešame asi 1 minútu do zhustnutia a za tepla (nie za horúca) vmiešame maslo. Na prvú polovicu korpusu rozotrieme jahodový lekvár. Na lekvár natrieme plnku a to prikryjeme druhou polovicou korpusu. Spravíme si polevu a to roztopením čokolády nad parou. Polejeme ňou korpus a pekne čokoládu rozotrieme. Na vrch čokolády poukladáme ako chceme ozdoby (kvietky jedlé). Ja som použila aj jedlé strieborné guličky.

  3. Krok 3.

    Cesto na promočnú čiapku: robíme podobne ako pri ceste na tortu. Oddelíme si žĺtka od bielok. Žĺtka zmiešame s cukrom. Ušľaháme si sneh z bielkov. Sneh pridáme k zmesi. Pridáme polohrubú múku, vanilkový cukor a prášok do pečiva. dáme piecť do vyhriatej rúry na strednom stupni až kým nebude cesto upečené. Po upečení cesta si ho vykrojíme do kolieska, vrch potrieme lekvárom a zvyšnou plnkou. Na to dáme zvyšné vykrojené cesto, ktoré zo všetkých strán potrieme plnkou.

  4. Krok 4.

    Fondán zmiešame s farbivom (čierne som nenašla, tak som dala modré). Nevyzerá to ani takto zle! Modrý fondán potiahneme na náš malý korpus potretý plnkou a pekne uhladíme.

  5. Krok 5.

    Vrch čiapky: medzi dve oblátky dáme zvyšnú čokoládu a sa nám nezvýši môžme použiť plnku a tieto oblátky potiahneme modrým fondánom. 11. Na vrch čiapky si spravíme z bieleho, základného, fondánu šnúrku. Vytvarujete ako už Vy chcete. 12. Celú čiapku položíte na tortu (miesto si určíte sami). 13. Torta na promócie je hotová :) Dobrú chuť!



Medovníčky ako od babky
Kuracie prsia na čínsky spôsob
Indický puding