Torta na promócie
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18
Ingrediencie
Cesto na tortu
- 6 KS Vajce
- 150 g Cukor práškový
- 100 g Múka hrubá
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 3 balíček Vanilkový puding
- 1 PL Tekuté sladidlo
- 800 ml Mlieko
- 100 g Maslo
- 200 g Čokoláda na varenie
- 2 ČL Pitná voda
- 3 KS Vajce
- 100 g Cukor práškový
- 75 g Múka polohrubá
- 1 balíček Vanilkový cukor
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva
- 200 g Jahodový džem (podľa potreby)
- 2 KS Oblátky (10 x 10 cm)
- 1 balenie Fondán
- 1 balenie Potravinárske farbivo (modrej farby)
- 1 balenie Jedlé kvety
- 1 balenie Jedlé guličky
- 10 g Palmarín (alebo masť na vymastenie plechu)
- 10 g Múka hladká (na vysypanie plechu)
Plnka
Poleva
Promočná čiapka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto na tortu: žĺtka si oddelíme od bielkov. 6 žĺtok zmiešame s práškovým cukrom. Ušľaháme si sneh z bielkov. Sneh pridáme k zmesi. Pridáme hrubú múku a prášok do pečiva. Dáme na vopred vymastený a múkou posypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na strednom stupni až kým nebude cesto upečené (cca 20-30 minút). Pichneme nožom a ak sa nám nelepí, cesto je hotové. Prekrojíme si ho na dve polovice a necháme vychladnúť.
-
Krok 2.
Plnka: 600 ml mlieka privedieme k varu. Tekuté sladidlo so zvyškom mlieka a 3 ks pudingu zmiešame v nádobe a vlejeme do hrnca s mliekom. Miešame asi 1 minútu do zhustnutia a za tepla (nie za horúca) vmiešame maslo. Na prvú polovicu korpusu rozotrieme jahodový lekvár. Na lekvár natrieme plnku a to prikryjeme druhou polovicou korpusu. Spravíme si polevu a to roztopením čokolády nad parou. Polejeme ňou korpus a pekne čokoládu rozotrieme. Na vrch čokolády poukladáme ako chceme ozdoby (kvietky jedlé). Ja som použila aj jedlé strieborné guličky.