Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Torta na promócie

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 01.06.18

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 180 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 8
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie

Cesto na tortu

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cesto na tortu: žĺtka si oddelíme od bielkov. 6 žĺtok zmiešame s práškovým cukrom. Ušľaháme si sneh z bielkov. Sneh pridáme k zmesi. Pridáme hrubú múku a prášok do pečiva. Dáme na vopred vymastený a múkou posypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na strednom stupni až kým nebude cesto upečené (cca 20-30 minút). Pichneme nožom a ak sa nám nelepí, cesto je hotové. Prekrojíme si ho na dve polovice a necháme vychladnúť.

  2. Krok 2.

    Plnka: 600 ml mlieka privedieme k varu. Tekuté sladidlo so zvyškom mlieka a 3 ks pudingu zmiešame v nádobe a vlejeme do hrnca s mliekom. Miešame asi 1 minútu do zhustnutia a za tepla (nie za horúca) vmiešame maslo. Na prvú polovicu korpusu rozotrieme jahodový lekvár. Na lekvár natrieme plnku a to prikryjeme druhou polovicou korpusu. Spravíme si polevu a to roztopením čokolády nad parou. Polejeme ňou korpus a pekne čokoládu rozotrieme. Na vrch čokolády poukladáme ako chceme ozdoby (kvietky jedlé). Ja som použila aj jedlé strieborné guličky.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Špagety ala Luky
Kuracie stehná na zeleru, smotanové zemiaky
Bravčové stehno na smotane s cestovinou