3.75 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 75 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 8
Zdroj: Radvarim
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 4 KS Vajce
- 0.5 hrnček Cukor kryštálový
- 1 hrnček Múka polohrubá
- 3 KS Jablko
- 50 g Hera
- 60 g Cukor práškový (plus na posypanie)
- 60 g Múka hladká
- 60 g Múka polohrubá
- 1 ČL Kypriaci prášok do pečiva
- 1 ČL Vanilkový cukor
Vrchné pásy bochníka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Vajíčka a cukor zmiešame a vyšľaháme do penista. Pridáme múku. Okrúhlu formu na pečenie si vymastíme a vymúčime.
-
Krok 2.
Nastrúhame si jablká a pridáme do nich škoricový cukor. Do formy vlejeme cesto a na vrch dáme nastrúhané jablká.
-
Krok 3.
Postup na pásy bochníka: Všetky ingrediencie zmiešame a vytvoríme cesto. Cesto si rozvaľkáme a nakrájame pásiky široké cca 1,5 cm. Tieto pásiky potom poukladáme do formy na nastrúhané jablká.
-
Krok 4.
Pečieme cca 45 minút. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.