Smotanové rezy
.
Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 01.06.18
5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 8
Zdroj: Radvarim
Ingrediencie
Cesto
- 4 KS Vajce prepeličie
- 200 g Cukor práškový
- 200 g Múka hladká
- 100 ml Olej
- 10 PL Horúca voda
- 1 l Mlieko
- 3 balíček Zlatý klas
- 250 g Cukor kryštálový
- 1 plechovka Marhuľový kompót (väčšie balenie - môže byť aj iné ovocie)
- 2 kelímok Kyslá smotana
- 2 PL Cukor práškový
Krém
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Žĺtky vymiešame s cukrom do penista a pridáme olej, vodu, múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Upečieme.
-
Krok 2.
Z mlieka, cukru a zlatých klasov uvaríme hustý puding. Do vychladnutého vmiešame smotany. Na cesto natrieme vrstvu lekváru a naň krém. Na krém poukladáme ovocie a nato vyšľahanú šľahačku.