Prajeme dobrú chuť :)

Pečené lekvárové buchty

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 31.05.18

5 / 5 (5 hodnotení)
Príprava: 90 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 8
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov od ObnovaStrechy.sk

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Múku si cez sitko preosejeme do misky. Spravíme do stredu jamku, do ktorej nalejeme trocha teplého - nie horúceho mlieka a vidličkou v ňom jemne rozmiešame rozdrvené droždie a 1 čajovú lyžičku kryštálového cukru. Necháme spraviť kvások.

  2. Krok 2.

    Keď je to vykysnuté pridáme na kraj do múky - nie priamo do kvásku vajíčko, trocha soli, ešte asi cca 100ml teplého mlieka a približne asi 50g rozpusteného masla alebo palmarínu. Cesto začneme miesiť rukou a to tak, že pomaly zapracujeme všetky ingrediencie. Keď je cesto príliš husté, pridáme ešte trocha zohratého mlieka. Miesime aspoň 10 minút aby bolo cesto kvalitne rozmiešané. Pekne spracované jemne poprášime múkou, prikryjeme a necháme kysnúť.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Domáce kokosky
Hovädzie klobásky so smotanovými zemiakmi
Kurací mletý rezeň chrumkavý