Francúzsky jablkový koláč
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : slovenská
Recept pridaný: 11.09.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Jablko
- 4 KS Vajce
- 200 g Cukor práškový
- 20 g Cukor kryštálový
- 400 g Múka hladká
- 150 g Maslo
- 1 balenie Kypriaci prášok do pečiva
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Jablká ošúpeme a nastrúhame na tenké plátky. Dáme ich do veľkej misky. Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou.
-
Krok 2.
V inej miske mixujeme vajcia s práškovým cukrom. Pomaly pridáme roztopené maslo. Poriadne mixujeme.
-
Krok 3.
Pomaly pridávame múku, mlieko a kypriaci prášok. Hotovú zmes vlejeme do misky k jablkám. Poriadne premiešame.
-
Krok 4.
Hotovú jablkovú zmes vylejeme na plech a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme 45 minút pri 180-200 °C.
-
Krok 5.
Francúzsky jablkový koláč necháme vychladnúť a nakrájame.