Prajeme dobrú chuť :)

Francúzsky jablkový koláč

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : slovenská
Recept pridaný: 11.09.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 10
Zdroj: Dominika Huszarikova

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Jablká ošúpeme a nastrúhame na tenké plátky. Dáme ich do veľkej misky. Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou.

  2. Krok 2.

    V inej miske mixujeme vajcia s práškovým cukrom. Pomaly pridáme roztopené maslo. Poriadne mixujeme.

  3. Krok 3.

    Pomaly pridávame múku, mlieko a kypriaci prášok. Hotovú zmes vlejeme do misky k jablkám. Poriadne premiešame.

  4. Krok 4.

    Hotovú jablkovú zmes vylejeme na plech a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme 45 minút pri 180-200 °C.

  5. Krok 5.

    Francúzsky jablkový koláč necháme vychladnúť a nakrájame.



Anglické žemličky
Údený hovädzí jazyk, hrachová kaša
Najlepší nadýchaný perník