Francúzsky jablkový koláč
.
Kuchár/ka: Dominika Huszáriková
Kuchyňa : slovenská
Recept pridaný: 11.09.21
5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 10
Zdroj: Dominika Huszarikova
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Jablko
- 4 KS Vajce
- 200 g Cukor práškový
- 20 g Cukor kryštálový
- 400 g Múka hladká
- 150 g Maslo
- 1 balenie Kypriaci prášok do pečiva
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Jablká ošúpeme a nastrúhame na tenké plátky. Dáme ich do veľkej misky. Plech na pečenie vymastíme maslom a vysypeme múkou.
-
Krok 2.
V inej miske mixujeme vajcia s práškovým cukrom. Pomaly pridáme roztopené maslo. Poriadne mixujeme.