Kysnutý koláč s marhuľami a posýpkou
.
Kuchár/ka: Lenka Sivakova
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 10.06.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 600 g Múka polohrubá
- 4 PL Cukor kryštálový
- 1 KS Vajce
- 2 PL Olej
- 400 ml Mlieko
- Marhuľový džem (podľa potreby)
- 250 g Tvaroh hrudkový
- 1 Kg Marhule
- 250 g Maslo
- 100 g Múka hrubá
- 50 g Cukor kryštálový
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Z pol mlieka, droždia a cukru urobíme kvások. Keď napučí pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Necháme 45 min kysnúť .
-
Krok 2.
Na plech dáme papier a vyvaľkáme cesto. Popicháme a natrieme marhuľový lekvár, na to hrudkový tvaroh s cukrom.
-
Krok 3.
Na to poukladáme očistene marhule a nakoniec posýpka (studené maslo, hrubá muka a kryštálový cukor),kraje potriem olejom.
-
Krok 4.
Pečieme na 190°C cca 35 min.