Čokoládový cheesecake
Mali sme doma veľa čokolády, čo s ňou?.
Kuchár/ka: Majka Reibergerová
Kuchyňa : Grécka
Recept pridaný: 27.05.21
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 a 1/2 balíček BeBe keksy (tmavé, podľa veľkosti formy)
- 100 g Maslo
- 500 g Tvaroh jemný (v kýbliku z Lidla)
- 150 ml Šľahačka (33%)
- 300 g Čokoláda na varenie (50% a viac %)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
BB keksy si rozdrvíme na jemno a pridáme roztopené maslo, hmotu natlačíme do tortovej formy na dno ktorej si dáme alobal. Tvaroh a šľahačku vymiešame mixérom, medzitým si nad parou v miske alebo v mikrovlnke dáme roztopiť 300 g čokolády, ktorú necháme chvíľku vychladnúť a ešte teplú ju zamixujeme k tvarohovo - šľahačkovej hmote.
-
Krok 2.
Masu vylejeme na korpus. Dáme do chladničky a pripravíme si polevu.
-
Krok 3.
V šľahačke si roztopíme 100 g čokolády, šľahačku som prilievala podľa potreby aby bola poleva dostatočne tekutá na to, aby sa rozliala po vrchu koláča. Dáme stuhnúť do chladničky a podávame. Veľmi nám chutil.