Grilované rebierka z diviaka s brusnicovou omáčkou
.
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 29.08.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 Kg Diviačie rebrá
- Soľ
- Čierne korenie mleté
- Bobkový list
- Cesnak
- Borievka obyčajná
- 4 dl Červené víno (suché)
- 4 PL Brusnicový džem
- 2 kocka Čokoláda na varenie (horká čokoláda)
Brusnicová omáčka:
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Mäso umyjeme, osušíme a pripravíme si ho na noc do chladu... Pridáme soľ, korenie, bobkový list, cesnak, pár sušených lesných hríbov, pár kúskov borievky a toto spolu s par lyžicami oleja akoby vmasírujeme do mäsa. Uzavrieme a dáme na noc do chladničky.
-
Krok 2.
Na druhý deň mäso buď grilujeme, niekoľkokrát obrátime, aspoň dve hodiny, alebo ho môžme dať do pekáča, podlejeme trochou vody a pečieme v rúre, tak isto aspoň dve hodiny...
-
Krok 3.
Pomaly privedieme ingrediencie k varu, trošku osolíme a zredukujeme približne na polovicu.
-
Krok 4.
Podávame so zemiakmi, ktoré môžme piecť spolu s mäskom, alebo s ryžou, no stačí aj zeleninový šalát, či dobrý chlieb