Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Provensálske pletenky so slaninou

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Zo surovín vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť.

  2. Krok 2.

    Vykysnuté cesto rozdeliť na 24 dielikov a nechať asi 10 minút pod igelitom odpočinúť, potom vždy z troch bochníkov vyvaľkať valčeky, asi 25cm dlhé, plátky slaniny pozdĺžne rozpoliť a obtočiť s nimi špirálovito jednotlivé pramene cesta.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Tagliatelle a losos v smotanovej omáčke
Lahodný pudingový koláč s kyslou smotanou
Grilovaná krkovička a opekané zemiaky