Provensálske pletenky so slaninou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 28.04.21
5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašičková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 280 ml Pitná voda (vlažná)
- 60 ml Olej
- 90 g Pšeničná chlebová múka
- 490 g Múka hladká
- 21 g Droždie
- 2 ČL Soľ
- 2 ČL Provensálska zmes
- 200 g Anglická slanina
- 1 KS Vajce
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Zo surovín vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť.
-
Krok 2.
Vykysnuté cesto rozdeliť na 24 dielikov a nechať asi 10 minút pod igelitom odpočinúť, potom vždy z troch bochníkov vyvaľkať valčeky, asi 25cm dlhé, plátky slaniny pozdĺžne rozpoliť a obtočiť s nimi špirálovito jednotlivé pramene cesta.