5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašičková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 ml Mlieko (vlažné)
- 50 g Droždie
- 2 PL Olej
- 2 PL Majonéza
- 400 g Múka hladká
- 3 PL Cukor kryštálový
- 2 ČL Soľ
- 1 ČL Rasca mletá
- 5 KS Párky
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Vykysnuté cesto rozdeliť na 10 dielov. Nechať 10 minút pod igelitom odpočinúť.
-
Krok 2.
5 nožičiek silných chudých párkov olúpať a pozdĺžne rozrezať.
-
Krok 3.
Potom každý diel cesta jednotlivo rozváľať na obdĺžnik. O trochu dlhší ako je párok a asi 15 cm široký, z oboch strán narezať a krížom poprekladať cez párok.
-
Krok 4.
Na plechu nechať pod igelitom asi 30 minút kysnúť. Potom potrieť vajcom a piecť cca 20 minút na 180 °C.