Prajeme dobrú chuť :)

Mumie

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 27.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Vykysnuté cesto rozdeliť na 10 dielov. Nechať 10 minút pod igelitom odpočinúť.

  2. Krok 2.

    5 nožičiek silných chudých párkov olúpať a pozdĺžne rozrezať.

  3. Krok 3.

    Potom každý diel cesta jednotlivo rozváľať na obdĺžnik. O trochu dlhší ako je párok a asi 15 cm široký, z oboch strán narezať a krížom poprekladať cez párok.

  4. Krok 4.

    Na plechu nechať pod igelitom asi 30 minút kysnúť. Potom potrieť vajcom a piecť cca 20 minút na 180 °C.



Hovädzí chalupársky guláš s bravčovým bôčikom v kotlíku
Kuracie soté s kari omáčkou
Pečené lekvárové buchty