5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 80 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašičková
Ingrediencie
Potrebujeme: Cesto
- 500 g Múka hladká
- 3 PL Cukor kryštálový
- 2 ČL Soľ
- 1 ČL Rasca mletá
- 150 ml Mlieko (vlažné)
- 2 kocka Droždie
- 2 PL Olej
- 2 PL Majonéza
- 200 g Údené mäso
- 100 g Tvrdý syr
- 1 KS Cibuľa
- 1 KS Pór
- 1/2 KS Paprika červená
- 250 ml Kyslá smotana
- 1 KS Vajce
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 1 ČL Medvedí cesnak
Náplň :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto : Zo surovín vypracovať cesto. Nechať ho vykysnúť na 45 minút.
-
Krok 2.
Vykysnuté rozdeliť na 10 dielikov, nechať pod igelitom cca 10 minút odpočinúť. Potom jednotlivé dieliky vytvarovať na plech s papierom na pečenie.
-
Krok 3.
Nechať asi 30 minút kysnúť, potrieť okraje vajcom, naplniť a piecť 10 minút na 200 °C a potom 10 minút na 180 °C.
-
Krok 4.
Náplň : Údené, cibuľu, pór a papriku nakrájame na pásiky. Syr nastrúhame. Všetko spolu zmiešame aj s korením, aj so smotanou a vajcom.