Prajeme dobrú chuť :)

Loďky

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 23.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 10
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Z vykysnutého cesta utvoriť 10 bochníkov. Prikryť igelitom a po jednom vyvaľkať štvorec (cca 20x20cm).

  2. Krok 2.

    Stred zasypať strúhaným syrom, z oboch protiľahlých strán čiastočne zrolovať a konca potrieť vajcom a spojiť (vytvoriť akoby také oko). Preniesť na plech a pomastiť vajcom.

  3. Krok 3.

    Ja som pridala dovnútra ešte trochu póru a anglickej slaniny. Utvorila som vnútri jamku a do neho sa rozklepneme 1 vajce, osolili a posypala grilovacie zmesou korenia.

  4. Krok 4.

    Pečie sa spočiatku na 220 °C, keď začnú "lode" ružovieť (cca za 10 minút), stlmím na 180 °C a pečiem, kým vajcia takmer nestuhne, musia byť také "namäkko". Hotové dávam vychladnúť na mriežku.



Pečené bravčové líčka, špenát a smotanové knedličky
Hrnčekové muffiny
Špagety Carbonára