Ingrediencie
Potrebujeme: Cesto
- 300 g Múka hladká
- 1 Vajce (žltok)
- 1 ČL Soľ
- 2 PL Olej olivový
- Pitná voda (podľa potreby)
- 100 g Anglická slanina
- 100 g Šunka
- 1 KS Cibuľa šalotka
- 1 KS Pór
- 2 KS Vajce (varené natvrdo, nastrúhané)
- 1 KS Kapia červená
- 150 ml Kyslá smotana
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
- 150 ml Sladká smotana
- 200 g Syr
Náplň :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cesto : Zo surovín vypracovať cesto a uložiť cca na 30 minút do chladničky. Potom rozdeliť na 2 časti a dôkladne rozváľať na veľkosť koláčovej formy, túto vymazať tukom a vysypať strúhankou alebo vystlať papierom na pečenie potretým olejom.Plnka: anglická slanina, šunka, šalotka, pór, červená kapia, varené vajcia (nahrubo nastrúhané) ... Osoliť, okoreniť a zaliať (alebo ak chcete skôr zapatlat) zmesou kyslej a sladkej smotany. Piecť cca 12 minút na 200 stupňov, tesne pred dopečením som dala dole z formy skruž a posypala strúhaným syrom
-
Krok 2.
Náplň : Anglickú slaninu, šunku, šalotku, pór, červenú kapiu, varené vajcia nahrubo nakrájať. Osoliť, okoreniť a zaliať zmesou kyslej a sladkej smotany. Piecť cca 12 minút na 200 stupňov, tesne pred dopečením som dala dole z formy skruž a posypala strúhaným syrom
-
Krok 3.
Piecť cca 12 minút na 200 °C. Tesne pred dopečením som posypala strúhaným syrom.