Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Francúzsky slaný koláč

.

Páčia sa Vám naše recepty? Pridajte sa k nám
Sledujte nás aj na Facebooku

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 22.04.21

5 / 5 (1 hodnotení)
Príprava: 70 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie


Varíš? Tak sa zapoj do súťaže a vyhraj:
Súťaž o sadu nožov

Potrebujeme: Cesto

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cesto : Zo surovín vypracovať cesto a uložiť cca na 30 minút do chladničky. Potom rozdeliť na 2 časti a dôkladne rozváľať na veľkosť koláčovej formy, túto vymazať tukom a vysypať strúhankou alebo vystlať papierom na pečenie potretým olejom.Plnka: anglická slanina, šunka, šalotka, pór, červená kapia, varené vajcia (nahrubo nastrúhané) ... Osoliť, okoreniť a zaliať (alebo ak chcete skôr zapatlat) zmesou kyslej a sladkej smotany. Piecť cca 12 minút na 200 stupňov, tesne pred dopečením som dala dole z formy skruž a posypala strúhaným syrom

  2. Krok 2.

    Náplň : Anglickú slaninu, šunku, šalotku, pór, červenú kapiu, varené vajcia nahrubo nakrájať. Osoliť, okoreniť a zaliať zmesou kyslej a sladkej smotany. Piecť cca 12 minút na 200 stupňov, tesne pred dopečením som dala dole z formy skruž a posypala strúhaným syrom

  3. Celý postup nájdeš SEM



Vrabce v hrsti
Paradajková polievka
Plnené tvarohové knedlíčky