Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Domáci sendvič s perfektnou nátierkou

.

Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 20.04.21

5 / 5 (4 hodnotení)
Príprava: 160 minút
Náročnosť: Stredný
Porcie: 6
Zdroj: Danula Vašičková

Ingrediencie

Potrebujeme: Sendvič

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Sendvič: Spracované a vykysnuté cesto rozdeliť na dve časti, utvoriť bochníky a nechať ich pod igelitom 10 minút odpočinúť. Potom vytvarovať sendvič. Uložiť na plech s papierom na pečenie a nechať pod igelitom asi 45 minút kysnúť. Pred vložením do rúry potrieť vodou alebo potrieť rozšľahaným vajcom a piecť 25 minút na 180 °C. Po upečení nechať vychladnúť na mriežke.

  2. Krok 2.

    Nátierka: V mlieku rozpustíme droždie. Z masla si odrežeme asi 50g a opražíme na ňom múku, zalejeme zmesou mlieka s droždím a uvaríme hustú kašu. Tú necháme vychladnúť. Do zvyšku masla si zašľaháme žĺtky a majonézu. Po častiach pridáme vychladnutú kašu, nadrobno pokrájanú cibuľu, údené mäso, horčicu a citrónovú šťavu podľa chuti, osolíme a okoreníme.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Bravčové karé na horčicovej omáčke so zeleninou
Roláda bez múky s ananasovo-kokosovým krémom
Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom