Domáci sendvič s perfektnou nátierkou
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 20.04.21
Ingrediencie
Potrebujeme: Sendvič
- 480 g Múka hladká
- 20 g Zemiaková kaša v prášku
- 1 kocka Droždie
- 275 ml Mlieko (vlažné)
- 1 Vajce
- 3 PL Olej
- 1 PL Cukor kryštálový
- 2 ČL Soľ
- 250 ml Mlieko (teplé)
- 1 kocka Droždie
- 250 g Maslo (zmäknuté)
- 3 PL Múka polohrubá
- 2 Vajce (žltok)
- 270 g Majonéza
- 200 g Údené mäso
- 1 KS Cibuľa
- Horčica plnotučná (podľa chuti)
- Citrónová šťava (podľa chuti)
- Soľ (podľa chuti)
- Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Nátierka :
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Sendvič: Spracované a vykysnuté cesto rozdeliť na dve časti, utvoriť bochníky a nechať ich pod igelitom 10 minút odpočinúť. Potom vytvarovať sendvič. Uložiť na plech s papierom na pečenie a nechať pod igelitom asi 45 minút kysnúť. Pred vložením do rúry potrieť vodou alebo potrieť rozšľahaným vajcom a piecť 25 minút na 180 °C. Po upečení nechať vychladnúť na mriežke.
-
Krok 2.
Nátierka: V mlieku rozpustíme droždie. Z masla si odrežeme asi 50g a opražíme na ňom múku, zalejeme zmesou mlieka s droždím a uvaríme hustú kašu. Tú necháme vychladnúť. Do zvyšku masla si zašľaháme žĺtky a majonézu. Po častiach pridáme vychladnutú kašu, nadrobno pokrájanú cibuľu, údené mäso, horčicu a citrónovú šťavu podľa chuti, osolíme a okoreníme.