5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 120 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 8
Zdroj: Danula Vašičková
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 180 ml Mlieko (vlažné)
- 70 ml Pitná voda (vlažná)
- 50 g Maslo
- 1 Vajce (rozpustené)
- 1 PL Cukor kryštálový
- 1 KS Droždie
- 450 g Múka hladká
- Kečup jemný (podľa potreby)
- 200 g Anglická slanina (na plátky)
- 200 g Šunka
- 200 g Syr (strúhaný)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Suroviny na cesto zamiesime v domácej pekárni. Necháme nakysnúť 30 minút. Potom už len navrch, čo dom dá - kečup, slanina, šunka, syr ...
-
Krok 2.
Na pomúčenej doske z cesta vytvarujeme malé žemličky (ako vaša dlaň).
-
Krok 3.
Necháme ich ešte 5 minút nakysnúť na vymastenom plechu.
-
Krok 4.
Vrch pomastíme kečupom a ukladáme šunku, slaninu a nakoniec syr. Pečieme v rozohriatej rúre 20 minút pri 200 °C.