Prajeme dobrú chuť :)

Andalúzsky dresing z Debrecínskej bagety

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 26.07.21

4.78 / 5 (9 hodnotení)
Príprava: 30 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 6
Zdroj: Grotto.sk

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Základnou ingredienciou receptu je klasická majonéza. Aby ste mali istotu o zložení, pokojne si urobte domácu majonézu. Samozrejme, ani s kupovanou nič nepokazíte.

  2. Krok 2.

    No a teraz dajte do stredne veľkej misky jeden pohár majonézy. K nej pridajte dve polievkové lyžice paradajkovej pasty. Ďalej primiešajte dve polievkové lyžice najemno nakrájanej cibuľky, jednu polievkovú lyžicu nadrobno nakrájanej červenej a lyžicu zelenej papriky.

  3. Krok 3.

    Následne prichádzajú na rad ingrediencie na dochutenie. Takže do zmesi pridajte jednu čajovú lyžičku soli, lyžičku mletej papriky, lyžičku cesnakového prášku a lyžičku cibuľového prášku. Ak dve posledné menované prísady doma nemáte, nič sa nedeje. Cesnak môžete pridať ako nakrájaný strúčik alebo v granulovanej forme. No a cibuľa už v zmesi je, čiže až tak veľmi chýbať nebude.

  4. Krok 4.

    Nakoniec primiešajte jednu čajovú lyžičku citrónovej šťavy. V prípade tejto ingrediencie platí, že tam ísť môže aj nemusí. Záleží to od vašej chuti. Keď máte všetky prísady v miske, dobre ich premiešajte. Môžete to urobiť ručne alebo použite robotický mixér.

  5. Krok 5.

    Nič sa nestane, ak budete dresing aj hneď konzumovať. Pre lepšiu chuť ho však zakryte a nechajte odležať v chladničke aspoň 2 – 3 hodiny. No a pred podávaním ho ešte nechajte POSTÁŤ pol hodiny mimo chladničky. Pri vyššie uvedených množstvách ingrediencií si pripravíte šesť porcií andalúzskeho dresingu. Jeho príprava vám zaberie približne pol hodinu. Inšpirovali sme sa z grotto.sk - debrecínsky dresing



Tvarohový koláč s lesným ovocím
Smažená niva s anglickou slaninou
Skvelý segedínsky guláš s knedľou