Cestoviny s kuracím mäsom a pórom
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 08.05.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 500 g Kuracie mäso
- 200 g Bravčový bôčik (údený)
- 200 ml Olej
- 1 KS Pór
- 4 strúčik Cesnak
- 1 ČL Soľ
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 2 ČL Sójová omáčka
- 2 PL Solamyl
- 300 ml Smotana na šľahanie
- 500 g Cestoviny
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Kuracie mäso nakrájame na rezančeky osolíme, zasypeme solamylom a dôkladne premiešame, aby sa jednotlivé kúsky obalili. Vo veľkom hrnci necháme na oleji speniť údený bôčik nakrájaný na kocky, pridáme mäso a sprudka orestujeme. Potom pokvapkáme sójovou omáčkou a premiešame.
-
Krok 2.
Pridáme pór narezaný na kocky a cesnak, posypeme karí korením, soľou a korením, zalejeme smotanou, zakryjeme pokrievkou a necháme na miernom ohni ľahko prebublávať asi 10 minút. Potom prisypeme uvarené cestoviny, premiešame a asi ešte 5 minút pod pokrievkou prehrejeme.