Špagety zapečené s mletým mäsom
.
Kuchár/ka: Danula Vašíčková
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 11.02.19
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 1 balenie Špagety
- 4 KS Paradajka
- 100-150 g Anglická slanina
- 400 g Mleté mäso
- 1 ČL Soľ
- 1 štipka Čili korenie mleté (podľa chuti)
- 2 strúčik Cesnak
- kúsok   Bazalka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Paradajky som narezala do kríža, sparila vriacou vodou a olúpala. Na masti som orestovala cibuľu, pridala anglickú slaninu na kocky, mleté mäso a pokrájané paradajky. Možno použiť už lúpané paradajky v plechovke alebo trebárs aj paradajkové pyré. Všetko som osolila, okorenila, pridala som mletú papriku, chilli, cesnak, bazalku a mladé zelerové lupene.
-
Krok 2.
Zmes som zahustila a do pekáča vrstvila striedavo s uvarenými špagetami. Môžete presypávať aj strúhaným tvrdým syrom. Zapiekala som asi 45 minút.