Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou
Tento recept by som nazval ako silný kompromis na bolonské špagety ! A verte mi ... nehovorím to len tak.
Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.07.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 0.5 Kg Bravčové mleté mäso
- 3 PL Paradajkový pretlak
- 2 KS Cibuľa
- 3 strúčik Cesnak
- 1 ČL Soľ (podľa chuti)
- 0.5 balenie Korenie Bolonske špagety (podľa chuti)
- 2 PL Maslo
- 2 PL Múka polohrubá (najlepšie pšeničná)
- 2 šálka Mlieko
- 150 g Syr (tvrdý)
Bešamelová omáčka
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
Cestoviny varíme podľa návodu na obale a scedíme ich.
-
Krok 2.
Mäsko s (na kolečka nakrájaným) cesnakom, soľou, korením a s nadrobno nakrájanou cibuľou osmažíme. Potom pridáme 1/3 šálky vody, paradajkový pretlak, bolónske korenie (ak nemáme talianské korenie na bešamelovú omáčku) a varíme na miernom ohni kým nevrie, potom stiahneme plameň.
-
Krok 3.
Maslo roztopíme v hrnci, pridáme múku a po chvíli dôkladne premiešame, pridáme mlieko a premiešame, až sa omáčka zahustí.
-
Krok 4.
Vnútro zapekanej misy vymastíme maslom alebo olejom. Na dno dáme cestoviny, na ne potom mäsovú zmes a jemne zatlačíme. Potom na zmes nanesieme rovnomerne pripravenú omáčku. Na vrch nastrúhame syr.
-
Krok 5.
Pečieme na 200 °C asi 20-25 minút. Prajeme dobrú chuť