Prajeme dobrú chuť :)

Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou

Tento recept by som nazval ako silný kompromis na bolonské špagety ! A verte mi ... nehovorím to len tak.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Peter Lauf
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 07.07.18

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 4
Zdroj: zcukrempudrem

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Cestoviny varíme podľa návodu na obale a scedíme ich.

  2. Krok 2.

    Mäsko s (na kolečka nakrájaným) cesnakom, soľou, korením a s nadrobno nakrájanou cibuľou osmažíme. Potom pridáme 1/3 šálky vody, paradajkový pretlak, bolónske korenie (ak nemáme talianské korenie na bešamelovú omáčku) a varíme na miernom ohni kým nevrie, potom stiahneme plameň.

  3. Krok 3.

    Maslo roztopíme v hrnci, pridáme múku a po chvíli dôkladne premiešame, pridáme mlieko a premiešame, až sa omáčka zahustí.

  4. Krok 4.

    Vnútro zapekanej misy vymastíme maslom alebo olejom. Na dno dáme cestoviny, na ne potom mäsovú zmes a jemne zatlačíme. Potom na zmes nanesieme rovnomerne pripravenú omáčku. Na vrch nastrúhame syr.

  5. Krok 5.

    Pečieme na 200 °C asi 20-25 minút. Prajeme dobrú chuť



Jelení chrbát s tekvicovými knedličkami a špenátom
Grilované morčacie prsia na karí s cuketou
Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou