Prajeme dobrú chuť :)

Syrovo smotanové cestoviny so šunkou

.

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.05.18

4.49 / 5 (67 hodnotení)
Príprava: 45 minút
Náročnosť: Nízka
Porcie: 5
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Začiatok klasicky ako vždy - na rozohriatom oleji si speníme nakrájanú cibuľku. Pridáme šunku. Tú sme si ešte v obchode nechali narezať na plátky a pred varením sme si ju nakrájali na kocky cca 1x1 cm. Pridáme pretlačený cesnak a opražíme. Dávame však pozor aby nám šunka veľmi neprilipla na hrniec. Ak sa tak deje, trošilinku podlejeme vodou.

  2. Krok 2.

    Na druhej panvičke si na masle opražíme scedené šampiňóny. Pozor však ! Tie počas praženia radi strieľajú, preto ak ich nechceme mať po celej kuchyni, panvičku prikryjeme a za občasného miešania, ich troška podusíme. Do pripraveného základu z cibuľky, šunky a cesnaku vylejeme smotanu a pridáme syr. Syr necháme pekne rozpustiť a celé troška prevrieť. Asi po 10. minútach tam šupneme hotové šampiňóny, kukuricu a hrášok (ak niečo z toho nemáte radi, kľudne to môžete vynechať). Mierne osolíme, okoreníme korením a bazalkou a povaríme.

  3. Krok 3.

    Samozrejme, že počas prípravy omáčky sa nám v hrnci zohrieva voda na cestoviny. Tie si uvaríme v osolenej vode, pridáme aj trocha oleja aby sa nám nezlepili, premyjeme pod teplou vodou, scedíme a necháme odkvapkať. Na záver cestoviny dáme do hrnca, vylejeme na ne pripravenú omáčku, dobre premiešame a podávame. Verím, že budú chutiť ;-) Dobrú chuť :)



Bravčové na mexickej zelenine
Morčacie na smotane
Hustá gulášová polievka z mletého mäsa a s haluškami