Gazdovské cestoviny s nivou
.
Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Kuchyňa : Slovenská
Recept pridaný: 30.05.18
Ingrediencie
Potrebujeme:
- 250 g Cestoviny (motýliky alebo špirálky)
- 1 KS Cibuľa
- 2 KS Klobása
- 100 g Slanina
- 100 KS Šampiňóny
- 100 ml Smotana na varenie
- 2 ČL Soľ (podľa chuti)
- 1 štipka Čierne korenie mleté
- 1 štipka Bazalka
- 1 štipka Sušený cesnak
- 1 štipka Rasca (najlepšie mletá)
Recept krok po kroku
-
Krok 1.
V panvičke alebo hrnci si na rozohriatom oleji oprážime nakrájanú cibuľu, slaninu a klobásku. Pridáme mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme korením, rascou, cesnakom, bazalkou a za občasného podlievania vodou dusíme do mäkka. Pridáme šampióny, chvíľočku ešte podusíme a zalejeme smotanou na varenie. Nastrúhame nivu, najlepšie celý ten trojuholník, necháme rozpustiť a odstavíme.
-
Krok 2.
Medzi časom sme si v osolenej vode uvarili cestoviny (hodia sa motýliky, makaróny, vretienka...), ktoré sme premyli pod horúcou vodou a scedili.
-
Krok 3.
Na záver zmiešame cestoviny s pripravenou gazdovskou zmesou, dobre rozmiešame a podávame.