Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Gazdovské cestoviny s nivou

.

Kuchár/ka: Mária Fiľakovská
Vhodné na : Obed
Recept pridaný: 30.05.18

5 / 5 (3 hodnotení)
Príprava: 40 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 2
Zdroj: Radvarim

Ingrediencie

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    V panvičke alebo hrnci si na rozohriatom oleji oprážime nakrájanú cibuľu, slaninu a klobásku. Pridáme mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme korením, rascou, cesnakom, bazalkou a za občasného podlievania vodou dusíme do mäkka. Pridáme šampióny, chvíľočku ešte podusíme a zalejeme smotanou na varenie. Nastrúhame nivu, najlepšie celý ten trojuholník, necháme rozpustiť a odstavíme.

  2. Krok 2.

    Medzi časom sme si v osolenej vode uvarili cestoviny (hodia sa motýliky, makaróny, vretienka...), ktoré sme premyli pod horúcou vodou a scedili.

  3. Celý postup nájdeš SEM



Letný ľahký šalát, vhodný na obed i na večeru
Kapustníky ako od babky
Klasický uhorkový šalát