Copyright Peter Lauf. All rights reserved.

Zapečené cestovinky s rybou (tuniakom)

Jednoduchý, rýchly, pomerne zdravý a chutný pokrm..

Kuchár/ka: Martin Furmann
Kuchyňa : Talianska
Recept pridaný: 11.05.21

5 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 50 minút
Náročnosť: Jednoduchý
Porcie: 2
Zdroj: Martin Furmann

Ingrediencie


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    V menšom hrnci zohrejeme olivový olej. Následne na ňom dosklovita opečieme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme kúsky tuniaka, konzervované paradajky alebo passatu a dobre premiešame. Kým sa omáčka zohrieva, vo veľkom hrnci uvaríme cestoviny. Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a preložíme do pekáča.

  2. Krok 2.

    Zohriatu paradajkovú omáčku ochutíme soľou, čiernym korením a štipkou čili a vylejeme ju na cestoviny. Posypeme strúhanou mozzarellou a poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie dobre prepojili. Predtým, než cestoviny vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C, posypeme cestoviny syrom, aby sa nám navrchu vytvorila syrová kôrka. Navrch môžeme dať pár cherry paradajok. Cestoviny pečieme v rúre cca 20 minút dochrumkava, ale nie príliš dlho, aby naopak neboli navrchu tvrdé. Hotové zapekané cestoviny ozdobíme pred podávaním lístkami čerstvej bazalky, Dobrú chuť ;)

  3. Celý postup nájdeš SEM



Ryžové rezance s avokádovo-bazalkovým pestrom
Šalát s kuracím mäsom
Bolonské cestoviny s bešamelovou omáčkou