Prajeme dobrú chuť :)

Pečené šampiňóny, zeleninový šalát

Dnes vám ponúkam tip na rýchlu a skoro aj zdravú večeru, ale pokojne si to môžte pripraviť aj na obed. Ja mám veľmi rada vyprážané.... Či mäsko, alebo zeleninku.... Viem však, že zdraviu to nepridá. Tak skúšam nájsť aspoň trošku odľahčené recepty. Vyprážané jedlá môžete pokojne robiť v rúre, či teplovzdušnej fritéze, vôbec to jedlu na chuti neublíži, možno práve naopak.....

Ukáž celý recept

Kuchár/ka: Iveta Lapínová
Kuchyňa : Slovenská kkuchyňa
Recept pridaný: 06.05.21

4 / 5 (2 hodnotení)
Príprava: 60 minút
Náročnosť: Stredná
Porcie: 4
Zdroj: Iveta Lapinová

Ingrediencie


Potrebujeme: Šampiňóny

Recept krok po kroku

  1. Krok 1.

    Šampiňóny : Šampiňóny očistíme, opláchneme vodou a nakrájame na hrubšie plátky.

  2. Krok 2.

    Obalíme ich v klasickom trojobale. Múka, rozšľahane vajíčko, do ktorého pridáme soľ, mleté čierne korenie a petržlenovú vňať, nakoniec šampiňóny obalíme v strúhanke.

  3. Krok 3.

    Takto pripravené šampiňóny poukladáme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Jemne pokvapkáme olejom a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút. Potom šampiňóny obrátime a pečieme ďalších 10 minút.

  4. Krok 4.

    Zeleninový šalát : Kapustu nakrájame na rezance, repu ošúpeme a nastrúhame na jablkovom strúhadle.

  5. Krok 5.

    Pridáme jogurt, troška soli a mletého korenia a dobre premiešame. Kto má rád a môže, pridá si štipku chilli. Šalát necháme aspoň hodinku v chladničke, prikrytý potravinársku fóliou.



Plnená omeleta
Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou s tagliatelle
Broskyňové (Žravé) rezy ktoré budu mať problém vychladnúť